Energije

Najmanja fizička količina energije u našem telu jesu naše misli.

Da, dobro ste pročitali, naše misli. Kako se misao prenosi do mozga? Prenosi se mikronskim količinama energije kroz neurone i tako se naše misli u vidu mentalnih slika prikazuju mozgu. Na istom principu rade i modemi za internet jer kako bi se inače fotografija mogla „spakovati” u malu, tanku bakarnu žicu i tako poslati na drugi kraj sveta? U fizičkom obliku je neizvodljivo, te se energetski zapis te slike prvo modulira (menja) kroz razne impulse koji prolaze kroz modem, a na drugom kraju je uređaj koji demodulira promene na energetskim impulsima i tu sliku spaja u prvobitnu celinu. Zato se i zove MODEM (MOdulacija-DEModulacija). Kada se taj modem pokvari u Vašem mozgu, onda imate beskrajno veliku količinu informacija koje se talože u glavi, uglavnom beskorisnih jer ih ne razumete i onda sami sebi pravite problem jer u memoriji mozga nema više mesta za one korisne i one koje nam trebaju, i tada kreću problemi.
Najmanja količina energije u našem telu jesu naše MISLI koje se mikronskim ili kvantnim količinama prenose preko neurona do CNS-a. Malo snažnija količina energije jesu naše EMOCIJE – nekada toliko energetski snažne da silno uzbuđenje dovodi do opasnih problema sa srčanom čakrom, koja odmah indukuje probleme sa srčanim mišićem, pa često tolika količina energije koju nose emocije uzrokuje i zastoj srca i bol u regiji sternuma (grudne kosti).

Bioenergija Dunavski

Primetite kako u istom smeru imate MISLI i ENERGIJU čiju sam vezu gore pojasnio. A potvrdiće me i jedan od poznatijih pravoslavnih monaha, otac Tadej, koji je govorio: „Kakve su ti misli, takav ti je život“ ili što bi rekao Buda: „Privlačiš ono što zračiš“. Suština je ista. Svi to znamo i svi smo to čuli hiljadu puta, ali kako se uspešno braniti od negativnih misli i negativne energije, a da nam ta odbrana opet ne troši puno dragocene energije i vremena potrebne za posao, za partnera, za decu, prijatelje, roditelje i, naravno, za nas same? Odgovor je jednostavan, a zove se BIOENERGIJA i sve što ide u kombinaciji sa bioenergijom (hipnoza, muzikoterapija, refleksologija, akupresura, homeopatija, istočnjačke masaže, ali OSNOV svega je BIOENERGIJA koja čini 85% izlečenja, pogotovo na mentalnom polju).

Vitalna sila (ili energija misli i osećanja)

sama po sebi je za nas na ovom stupnju nauke nedokaziva i nevidljiva. Bilo je pokušaja, ali sve je to ostalo samo na nivou loših pokušaja. Njeno delovanje, tj. postojanje možemo da pratimo preko načina na koji deluje na naš organizam.
VITALNA SILA kada biva izbačena iz balansa, prirodno, sama pokušava da se vrati u taj narušeni balans. Njenim pokušajem da se vrati u balans, nastaju simptomi.

Kod klasične medicine koja još uvek ne priznaje postojanje vitalne sile, (kažem još uvek jer ranije nisu priznavali ni akupunkturu, pa sada imate lekara sa po nekim završenim kursom iz akupunkture, nisu priznavali ni reiki, pa sada imate lekara sa po nekim završenim kursom reikija, a to je najčešće drugi stepen i reiki I njegova upotreba u svrhu le. Takva stvar je i sa bioenergijom jer ipak ne zaboravimo da živimo na Balkanu, u jednoj zaostaloj, neprosvećenoj i prilično primitivnoj, zatvorenoj sredini, gde strah od nepoznatog rađa odbojnost, nepoverenje i gomilu predrasuda, stereotipe prema onom što u svetu postoji već 5.000 godina. I nažalost, nikako da se tu nešto promeni.

U velikom broju slučajeva standardna medicina predstavlja SIMPTOMATSKO lečenje pošto je poenta da se otklone simptomi, zanemarujući šta je dovelo njih. Jedan čuveni švajcarski lekar, naučnik i filosof je rekao: „Klasično medicinsko lečenje je manifestacija, pri čemu se zanemaruju uzroci tih manifestacija, a to bi bilo isto kao kada bi pokušali čišćenjem snega sa ulice da zaustavimo zimu“. Nije sneg uzrok zimi, već je zima uzrok snegu.

Kada neka infekcija napadne naš organizam i dobijemo temperaturu, to je zapravo pokušaj našeg organizma da se SAM izbori sa virusom jer telo dizanjem temperature ubija te viruse. To je mač sa dve oštrice jer ako ta temperatura prelazi 40–41. stepen i traje neko vreme, može ceo organizam dovesti u opasnost. Isti je slučaj sa glavoboljom. Glavobolja po nekim podacima može biti uzrokovana sa preko 40, a po drugim i sa preko 60 PATOLOŠKIH promena u organizmu, koje su alarm da nešto nije u redu u telu .

Sa BIOENERGETSKE TAČKE GLEDIŠTA simptomi samo govore terapeutu da nešto nije u redu, odnosno da se poremetila vitalna sila. Treba lečiti vitalnu silu, tj. njen poremećaj. Standardna medicina nema mogućnosti lečenja VITALNE SILE jer je još uvek ne priznaje, pa se onda klasična medicina fokusira samo na simptome, za posledice, a uzrok i dalje uglavnom ostaje da tinja.

Kada se poremeti VITALNA SILA dolazi do nečega što se u bioenergiji naziva INTERNA BOLEST. Vitalna sila pokušava samu sebe da izleči, a put izlečenja je stvaranje simptoma. Sa stvaranjem simptoma na površini, na fizičkom telu, smanjuje se unutrašnji poremećaj. To je prirodni put vitalne sile kojim se smanjuje unutrašnji poremećaj. Ali, ako mi otklonimo taj simptom i na neki način zabranimo unutrašnjoj sili da manifestuje svoj poremećaj kroz te simptome, mi ćemo u stvari ZATVORITI PRIRODNI PUT IZLEČENJA. To su znali još stari Rimljani koji su imali izreku Medicus curat, natura sanat – lekar leči, priroda izleči.

Šta će uraditi VITALNA SILA U TOM SLUČAJU? Ona će proizvesti neki drugi simptom. Prvi simptomi koji su lečenjem zvanične medicine „izlečeni“ – a koji su signal tela, tj. „vapaj” tela preko VITALNE SILE da se u telu razvijaju određena, recimo, patološka tkiva – obično su najlakši jer su to simptomi koji se najbrže ispoljavaju. Svaki sledeći simptom kojim Vam telo stavlja do znanja da postoji disbalans, neka bolest u začetku, biće sve komplikovaniji i kompleksniji, do te mere da mozak može da se prebaci u komatozno stanje kako bi usporavanjem metabolizma sačuvao funkcije nekih organa, pa koliko izdržite u tom stanju, izdržite. To su stvari na koje ne možete svesno da utičete. Na neke i možete, ali to su već posebna energetska stanja, posebni nivoi razvoja svesti kroz jogu, bioenergiju, vežbe, meditaciju. To je i jedan od principa po kojem funkcioniše i telo – ako Vi stalno dozirate vodu, sokove, tečnost u sebe i nemate „ventil“ kroz koji će telo tu prerađenu količinu izbaciti, Vaša bešika će pući, Vaši bubrezi će stati – doći će do intoksikacije. Dakle, suština je u VENTILU. Isto kao na ekspres loncu, gde će ventil, kada se napravi veliki pritisak, taj višak izbaciti i lonac neće eksplodirati. E, taj VENTIL su simptomi. Ako se ventil zavrne do kraja, dakle ne izleči, lonac će eksplodirati što znači negativne posledice na um i telo.