Kundalini

Kundalini energija se nalazi sklupčana u korenu kičme. Njeno oslobadjanje se može doživeti kao energetsko talasanja unutar tela, pulsiranje ili odmotavanje. Nerazmotani deo traži izlaz, uzlazno po kičmu do vrha glave ( krunske čakre ). Čakra u bukvalnom prevodu sa sanskrita označava „vrtlog, krug “ a odnosi se na razna sedišta energije u našem eteričkom telu. U prirodnom evoluitivnom procesu brojni nivoi ili talasi se oslobadjaju individualno tokom žviota. Brzina i snaga oslobadjanja uslovljena je  od lične razvijenosti, robovanja predrasudama, gradjenju i spoznaji vlastite duhovnosti. Kretanje kundalini talasa je tako suptilno da osobe uglavnom nisu ni svesne tog kretanja, mada mogu da osete neku toplinu, samu od sebe, u oredjenim delovima tela ( donjem delu ledja, gde je inače kundalini smešten ), u dlanovima, stopalima, oko srčane čakre. Još senzitivniji ljudi  osetiće pritisak ili bok dok se energija suočava sa blokiranim područijima.

Proces budjenja kundalinija

Postoji više nivoa kundalini energije koje tek treba da upoznamo kroz rad na sebi. Taj proces je sličan ljuštenju luka. Osoba može da oslobodi nekoliko nivoa tokom svog života, ali će oni najdublji uglavno ostati „neotvoreni“. Iskusni tantra terapeuti u dogovoru sa vama, mogu da odaberu da oslobode i mnogo više energije i da tako uzbraju evoluciju kundalinija u vama. Evolucija se prikazuje kroz život kroz razna otvaranja koja počinju da vam se dešavaju a kroz te situacije spoznajete ono postinuto JA u vama i bolje sa njima upravljate.

Osoba koja probudi kundalini na raznim nivoima odjednom ili naglo,  naćiće se u predivnom stanju bivstva i ekstatičnosti u trajanju   od par dana do 2 nedelje najviše.  Takva osoba se odlikuje esktra fizičkom snagom, motivisanošću na svim poljima života i rada, jedno lepo novo razumevanje svega, osećaj blaženstva, smirenosti ili jednu vrstu transcedentalne svesnosti, osećaj stvarnog distigunuća duhovnog prosvetljenja , iluminacije.Čak se može javiti neka vrsta suptilnog duhovnog ponosa. Ovo su samo neki vidovi manifestacije pobudjenog kundalinija mojih učenika koji su završili kurseve tradicionalne tantričke masaže  kao i mojih klijentkinja sa tantre i bioenergetskih senasi.

Ovakvo stanje je predivan osećaj sreće za koji osećamo da dolazi iz suštine našeg bića, naše duhovnosti. No kada započnemo čišćenje energetsih blokova na svesnom ( i nesvesnom nivou )  koji sprečavaju protok kundalinija  , dolazi do jednog prolaznog osećaja tegobnosti. Tada se  klijentkinje  malo uplaše i u čudu pitaju šta se  promenilo i zašto je nestao onaj prvobitni predivan osećaj sa početka seansi.  Kao što rekoh, ovo je samo prolazno stanje na putu do željenog cilja. Nažalost, imao sam priličan broj primera u svojoj dugogodišnjoj praksi bioenergetičara i tantra terapeuta, da neke klijentkinje već posle druge ili treće senase kada tek počinjemo da pobudujemo kundalini ( onaj prvi osećaj da nešto predivno počinje da se dešava u vam, stanje izuzetne sreće, poletnosti, mentalne snage, i sve ono što sam upisao na početku ovog pasusa ), one odustanu od daljih seansi uz komentar :“ Meni je fantastično, osećam se preporodjeno, i mislim da ne treba više da dolazim „.  Kada klijentkinji u tako  predivnom stanju, kažete da su stvari samo na pola dovedene do kraja, ponekad vam neće poverovati i pomisliće da pokušavate da je zadržite da bi što duže dolazila. Ali kada se za 10ak dana stvari promemene, onda uslede novi telefonski pozivi i nova zakazaivanja. Ovo je loše iz prostog razloga što se seanse tantre ili bioenergetske masaže moraju izvoditi odredjenom dinamikom i bez većih pauza. Prekid na njihovu inicijativu zbog probitnog ekstatilčnog i predivnog stanja, svakako neće napraviti onaj pravi rezultat kao kod klijentkinja koja dolaze u tačno dogovorenom rasporedu koji ne podrazumeva duže pauze. Može se to nadokdaniti ali onda je potrebno uzeti još par seansi više.

Kada su energetski blokvi veoma snaži, duboko ukorenjeni, što je posledica hroničnog dugogodišnjeg  trpljenja duše, uglavnom se blažena stanja na seansama ne pojavljuju jer energija odmah ide u postpuak pročišćenja sistema. Te energetske blokade su najčešće uzrokovane psihološkim negativnim stavovima, impresijama  i postisnutim sadržajima, neurotskim strahovima, izvesnim frustracijama koje nosimo još od detistva pogotovu kod dece koja su rasla u porodicma gde odnosi medju roditeljima nišu baš bili harmonični i gde su deca gledala, preživljavala i osećala puno ružnih stvari. Takvih je nažalost najviše medju mojim mladjim klijentkinjama. Te stare emocije ili mentaln i emotivni ožiljci, traumatska isksutva iz prošlosti, sav toksičan, duboko ukrenjen psihološki prtljag nataložen u podrumima podsvesi  u ogromnoj meri odredjuje vašu budućnost uglavnom na posredan način ali je odredjuje. Kroz takve ožiljke koje nosite od detistva ili perioda adolscencije, kreira se i vaš karakter a obično je karakter čoveku sudina, kako su to govorili Istočnjki mudarci.

Simptomatika nesvesnog budjenja kundalinija

Obzirom da smo svi mi jedinke za sebe, individualni sa različitim  prošlostima, telesnim i duhovnim različitostima, nesvesno aktiviran kundalini se percipira različito kod svakog od nas. Ono što ipak možemo uzeti kao zajednički imenitelj jesu sledeći simptomi :

– Hladni ili topli trnci
– Prenaglašene promene raspoloženja od depresije do ekstaze
-Prenaglašena tupost ili lucidnost
– Neobjašnjive bolesti
– Neobično ( za nas ) ponašanje
– Osećaj da se gubimo i da nismo u stanju da se izborimo sa svakodnevnim tempom života.
– Stalno sebi zadajemo nove ciljeve, koje uglavnom ostvarujemo ali nikada nismo zadovoljni i uvek nam „nešto“ fali.
– Delimično oslabljeno pamćenje
– Opsesovno kompulsivni momenti
-Dezorijentacija u odnosu na sebe, druge , posao ili svet uopšte.
-Vizuelni efekti, vidjanje boja, svetlost, geometrijskim obika, prozora iz prošlih života ili budućih dogadjaja.

Kundalini  poseduje svoj smer i cilj. Njegov prirodan tok ide uzlazno duž kičme  ( od korenske čakre )  do krunske čakre i izlazi iz temena glave, a taj uzlaz  donosi novu svesnost, nove sposobnosti i transcedentalna  stanja. Kao što biljka dostiže svetlost  svojim rastom , tako i kundalini gura čoveka prema prosveteljenju i otklanjanju energetskih blokova na svom energetskom putu, okidajući tako simptome koje sam prethodno naveo. Mi možemo u potpnosti da potpomognemo  ili da kočimo taj proces.
Sasvim razvijena osoba poseduje neobične paranormalne sposobnosti, veliku duhovnu svesnost i istinski geniji ili božanstvo. Svako od nas treba da se suoči sa kundalnijem , pre ili kasnije. Što smo hrabriji, više smo slobodniji. Slobodniji da ne robujemo kolektivnih svesti, izmišljenim predrasudama , tabuima, lažnom moralu .


Cene :

Cena seanse bioenergijom zavisi od dužine trajanja seanse . Preporučene vremenske doze bioenergije nalaze se u delu koji se zove TERAPIJE i radjene su u skladu sa našim 18-o godišnjim iskustvom u lečenju bioenergijom kao i u skladu sa metodologijom Engleskog kraljevskog društva bioenergetičara.

15 min. / 1.500 din
25 min. / 2.500 din
45 min. / 5.000 din.
65 min. / 50e


Cena PAKETA OD 5 BIOENERGETSKIH MASAŽA JE 220 evra .
Cena PAKETA od 5 BIOENERGETSKIH SEANSI OD 65 min je 220 evra

Seanse bioenergijom su besplatne za DECU :

  • Koja boluju od najtežih i neizlečivih bolesti
  • Koja su bila žrtve silovanja, zlostavljanja, torture ( verbalne, psihičke ili fizičke ) od strane roditelja ili trećih lica.

Seanse bioenergijom su besplatne za žene koje su bile žrtve porodičnog nasilja, žrtve silovanja ili zlostavljanja.