Najčešća pitanja

Ovde smo naveli odgovore na pitanja koja nam ljudi najčešće postavljaju preko telefona, imejla ili fejsbuka.

Koja je oblast delovanja bioenergija?

Bioenergija Dunavski

Oblast delovanja bioenergije je izuzetno široka. To više zavisi od energoterapeuta – koje bolesti lakše leči, koje teže, a koje najteže ili uopšte ne leči. Problemi koji se najčešće leče bioenergijom jesu: DEPRESIJA, ANKSIOZNOST, NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, PRETERANA GOJAZNOST, ONKOLOŠKA OBOLJENJA, HRONIČNI UMOR, PORODIČNI PROBLEMI, SMANJENO SAMOPOUZDANJE, NESANICA, RAZDRAŽLJIVOST, JAKE EMOCIONALNE REAKCIJE, BOLOVI URO-GENITALNOG TRAKTA, POLNA NEMOĆ, GUBITAK SEKSUALNE ŽELJE, IZOSTANAK ORGAZMA, NEUROTSKE FOBIJE (strahovi), BOLNA PROŠLOST…

U kojim sferama imamo najveći, a u kojima najmanji procenat izlečenja?

Kao što sam već naveo, brojne su oblasti u kojima dokazano pomaže bioenergija, ali mi smo se uglavnom specijalizovali za probleme na energetskom i mentalno-psihološkom polju. Ubedljivo najveći procenat izlečenja imamo kod:

 • težih i lakših oblika depresije i anksioznosti
 • insomnije (poremećaj sna)
 • deficita samopouzdanja
 • hroničnog umora
 • gubitka seksualne želje i izostanka orgazma (gde bioenergetske tretmane izvodimo u kombinaciji sa tantra tehnikama i refleksoterapijom), polne nemoći, frigidnosti, nemogućnosti začeća
 • nedovoljnog samopouzdanja
 • smanjene energetske efikasnosti na poslu
 • problema u nerazumevanju sa roditeljima/u braku/sa partnerom
 • treme na ispitima
 • narkomanije
 • alkoholizma
 • motivacije u smeru koji Vam je potreban i dr.

Najmanji procenat izlečenja imali smo kod onkoloških pacijenata zato što se obično jave u poslednjem trenutku, kada se iscrpe sve metode lečenja, a tada je njihovo telo upropašćeno što od kancera, što od hemoterapije i zračenja, a energija svedena na minimum, i u tim situacijama najčešće ne radimo sa onkološkim pacijentima.

Da li su bioenergetske masaže bolne?

Apsolutno ne. Veoma prijaju mišićima, uz sav bioenergetski momenat kojim se ispravlja devijacija vitalne energije.

Da li boli razbijanje emocionalnih blokada?

Apsolutno ne. To radi terapeut i Vi ćete samo u trenutku kada ih sve otpusti radi veće snage i učinkovitosti, osetiti ogroman talas tuge koji će Vam preplaviti telo. To se ne dešava u trenutku, već Vi registrujete kako taj osećaj tuge polako postaje sve veći i veći, sve intenzivniji u Vama, naročito nakon 45 min. bioenergetske masaže. Nakon toga obično kreću suze i plakanje, i to je prvi znak da je tretman na dobrom putu i da su telo i Vaša vitalna energija odlično primili i odreagovali na energetsku terapiju. Sledeći korak je menstrualni ciklus, koji uglavnom porani i do 10 dana jer je u telu pokrenut proces samočišćenja – kao što rekoh na početku: UM, TELO i DUH su objedinjeni.

Da li se bioenergetske masaže mogu raditi za vreme ciklusa?

Ne preporučuje se jer se krvotok ubrza i do 5 puta i onda rizikujete veći odliv za vreme terapije.

Da li postoje štetni efektni hipnoze?

Apsolutno ne. Veći deo žena ima odbojnost ili, preciznije rečeno, strah od hipnoze, tako da u dogovoru sa njima pribegavamo hipnozi ili je odbacujemo kao mogućnost.