O bioenergiji

Šta je bioenergija?

Bioenergija Dunavski

Bioenergija predstavlja jedan od najstarijih vidova potpuno prirodnog lečenja i prevencije.

Ne postoji nijedno predanje zadnjih 7.000-8.000 godina, nijedna sveta knjiga, nijedna religija, nijedna mitologija, kultura starijeg i novijeg doba,bilo kog dela zemljine kugle, koja ne spominje lečenje bioenergijom. U različitim kulturama i različitim delovima sveta, ona se nalazi pod raznim imenima ali njena filosofija i principi lečenja zadnjih 7.000 – 8.000 god. se nisu uopšte menjali.

Tako iskonska i mistična a opet tako moderna i tajnovita da i danas pomera granice moderne nauke i službene medicine.

Bioenergija je životna, pokretačka energija, koja kruži našim telom kroz meridijane, koji prolaze kroz sve vitalne organe i kojih ukupno ima 24 (dvanaest pari).

Bioenergija  predstavlja kompaktnu, harmonizovanu energetsku  celinu koja se sastoji od 12 vrsta energija koje se mogu podeliti u 3 nivoa.

mentalni nivo – to su misli

emotivni nivo – to su osećanja

fizički nivo – to je telo

Ova tri nivoa predstavljaju „sveto trojstvo“ bioenergije i homeopatije, i grade celinu koja se zove čovek.

Naša unutrašnja energija ili unutrašnja aura, ima svoje idealno stanje, stanje balansa gde su sva tri dela u idealnoj harmoniji. Nama je to stanje balansa poznatije pod imenom zdravlje. I naravno, ako je ovo „sveto trojstvo“ narušeno, izbačeno iz balansa, to stanje disbalansa vitalne energije poznato nam je pod imenom bolest.

Koliko će neka bolest biti jaka, pa čak i običan umor, zavisi od količine energetskog disbalansa i vremena u kom je taj disbalans trajao. Bolest se ne mora uvek ispoljiti istovremeno na sva tri nivoa. Obično su samo dva nivoa aktivna dok se treći, najčešće fizički nivo, pridodaje na kraju, kada psiha počinje da šalje signale telu u vidu alarma, tj. simptoma da se u telu dešavaju izvesne patološke promene.

Kada je vreme za bioenergiju?

Osećate se blokiranim, preosetljivi ste, razdražljivi, rastreseni, depresivni, imate loš san, manjak samopouzdanja i višak obaveza sa kojima se teško nosite, potrebno vam je buđenje, energetsko osveženje? Ovo su samo neki od simptoma na psihičkom nivou koji ukazuju na to da je vaša vitalna energija došla u disbalans. Vreme je za bioenergiju kao vid prevencije ili bioenergiju kao terapiju .

Bioenergija Dunavski

Na tretmane bioenergijom ne dolaze isključivo bolesne osobe, kao što je uvreženo mišljenje mnogih, jer pitanje glasi šta je u stvari bolest? Lično, ne volim taj termin „bolest“ jer je malo prejak i preopšt a i nisu jako lošu energiju.

Kod nas u Holističkom institutu „DUNAVSKI“ dolazi veliki broj zdravih i uspešnih ljudi koji jednostavno žele da dublje spoznaju sebe , da podignu svoj energetski nivo kako bi bili produktivniji i na poslu i u privatnom životu. Nije problem ni sa vremenom a ni sa energijom. Problem je napraviti dobre prioritete u pravo vreme i na njih pravilno fokusirati energiju, a onda i cilj postaje bliži. No, u vremenu u kojem živimo, živi se dosta brzo i turbolentno. Sistemi su obično napravljeni da se o čoveku suštinski najmanje brine, a sve to zarad opšteg interesa zajednice, a u stvari – trebalo bi da bude obrnutno jer to što je neko po svim laboratorijskim, biohemijskim, neurološkim analizama zdrav, a on/ona oseća da ipak nešto nije u redu, svakako predstavlja vreme za prvu bioenergetsku seansu.

Naši klijenti i pacijenti su različite starosne dobi i različitih profesija, od srednjoškolaca, studenata koji imaju probleme sa koncentracijom, probleme u nerazumevanju sa roditeljima, nedovoljnim samopouzdanjem, raznim neurotskim strahovima, nesanicom, realnim strahovima, pa do menadžera, lekara, sudija, političara, glumaca – svi oni kojima je profesija izuzetno stresna.

Bioenergija se odlično pokazala i kao dopuna klasičnim medicinskim terapijama kod kardioloških oboljenja, urogentialnih i onkološki pacijenata nakon hirurške intervencije ili zračenja. Veoma efikasno se pokazala kod : depresije, hronično lošeg raspoloženja, osećaja tuge, krivice, nedovoljnog samopouzdanja, blažih poremećaja ličnosti i mnogih drugih poremećaja kako na psihičkom, tako i na fizičkom nivou. O tome je najbolje lično obaviti razgovor.

Kada bioenergija ima najmanji procenat izlečenja? Onda kada se bioenergija prihvati kao poslednja alternativa jer se do tada bolest, kako na psihičkom tako i na fizičkom nivou, već razvila, organizam je dodatno uništen pogrešnim terapijama, neadekvatnim lečenjem  i u tim situacijama je procenat izlečenja minoran.

Da li se bioenergija može raditi na daljinu?

Bioenergija Dunavski

Da, naravno. To je dokazano hiljadama godina pre Nikole Tesle, a on je to potvrdio u svojim eksperimentima. Zapravo, on je jedan od glavnih krivaca za veliku ekspanziju bioenergije na prostoru Amerike i Evrope. Inače, Tesla nije bio  preterano naklonjen službenoj  medicini.

To što se bioenergija može raditi nekom na daljinu ne znači da to svi mogu raditi, jer jedno je fizičko-materijalno svojstvo talasa da se odašilje na daljinu, a drugo je nečija sposobnost ili nesposobnost da to radi, što ostavlja puno prostora diletantima  da na prevaru zarade nešto novca. Instagram i fejsbuk su preplavljeni raznim  „isceliteljskim“ novotarijama 21-og veka na kojima ćete naći jako puno mojih tekstova ili delova tekstova sa mojih sajtova vezanih za lečenje. Zašto neko uzima tudje tekstove ili obrađuje tudje tekstove pa podmeće kao svoje, ne mogu razumeti.


Cene :

Cena seanse bioenergijom zavisi od dužine trajanja seanse . Preporučene vremenske doze bioenergije nalaze se u delu koji se zove TERAPIJE i radjene su u skladu sa našim 18-o godišnjim iskustvom u lečenju bioenergijom kao i u skladu sa metodologijom Engleskog kraljevskog društva bioenergetičara.

15 min. / 1.500 din
25 min. / 2.500 din
45 min. / 5.000 din.
65 min. / 50e

Cena PAKETA OD 5 BIOENERGETSKIH MASAŽA JE 220 evra .
Cena PAKETA od 5 BIOENERGETSKIH SEANSI OD 65 min je 220 evra

Seanse bioenergijom su besplatne za DECU :

  • Koja boluju od najtežih i neizlečivih bolesti
  • Koja su bila žrtve silovanja, zlostavljanja, torture ( verbalne, psihičke ili fizičke) od strane roditelja ili trećih lica.

Seanse bioenergijom su besplatne za žene koje su bile žrtve porodičnog nasilja, žrtve silovanja ili zlostavljanja.