O bioenergiji

Šta je bioenergija?

Bioenergija Dunavski

Uticaj i postojanje bioenergije poznati su u svim civilizacijama starog i novog sveta, a prvo pominjanje datira iz perioda od pre oko 5.000 godina, naročito u civilizacijama drevnog Istoka. U Kini se bioenergija naziva ČI, u Japanu KI, a u Indiji PRANA. U Evropi je to – BIOENERGIJA (grč. bios – život).

Bioenergija je životna, pokretačka energija, koja kruži našim telom kroz meridijane, koji prolaze kroz sve vitalne organe i kojih ukupno ima 24 (dvanaest pari).

Bioenergija ili vitalna sila (u slobodnom prevodu sa istočnjačkih jezika) predstavlja kompaktnu, harmonizovanu celinu koja se sastoji od 3 nivoa.

mentalni nivo – to su misli

emotivni nivo – to su osećanja

fizički nivo – to je telo

Ova tri nivoa predstavljaju „sveto trojstvo“ bioenergije i homeopatije, i grade celinu koja se zove čovek.

Naša unutrašnja energija ili vitalna energija ima svoje idealno stanje, stanje balansa gde su sva tri dela u idealnoj harmoniji. Nama je to stanje balansa poznatije pod imenom zdravlje. I naravno, ako je ovo „sveto trojstvo“ narušeno, izbačeno iz balansa, to stanje disbalansa vitalne energije poznato nam je pod imenom bolest.

Koliko će neka bolest biti jaka, pa čak i običan umor, zavisi od količine energetskog disbalansa u telu jer se bolest ne mora ispoljiti istovremeno na sva tri nivoa. Obično su samo dva nivoa aktivna dok se treći, najčešće fizički nivo, pridodaje na kraju, kada psiha počinje da šalje signale telu u vidu alarma, tj. simptoma da se u telu dešavaju izvesne patološke promene.

Kada je vreme za bioenergiju?

Osećate se blokiranim, preosetljivi ste, razdražljivi, rastreseni, depresivni, imate loš san, manjak samopouzdanja i višak obaveza sa kojima se teško nosite, potrebno Vam je buđenje, energetsko osveženje? Ovo su samo neki od simptoma na psihičkom nivou koji ukazuju na to da je Vaša vitalna energija došla u disbalans. Vreme je za bioenergiju, vreme je za energoterapiju.

Bioenergija Dunavski

Na tretmane bioenergijom ne dolaze isključivo bolesne osobe, kao što je uvreženo mišljenje mnogih, jer pitanje glasi šta je u stvari bolest? Lično, ne volim taj termin „bolest“ jer se pod bolešću u širem smislu u klasičnoj medicini podrazumeva i depresija, anksioznost, celulit, insomnija, a takođe i kancer u metastazama, SIDA i ostale teške bolesti. Malo je degutantno i preopšte sve te ljude stavljati u isti koš i etiketirati ih terminom BOLESNIK. Kod mene dolazi veliki broj zdravih i uspešnih ljudi koji jednostavno žele da podignu svoj energetski nivo kako bi bili produktivniji i na poslu i u privatnom životu. Nije problem ni sa vremenom a ni sa energijom. Problem je napraviti dobre prioritete u pravo vreme i na njih pravilno fokusirati energiju, a onda i cilj postaje bliži. No, u vremenu u kojem živimo, živi se dosta brzo i turbulentno. Sistemi su obično napravljeni da se o čoveku suštinski najmanje brine, a sve to zarad opšteg interesa zajednice, a u stvari – trebalo bi da bude obrnutno jer to što je neko po svim laboratorijskim, biohemijskim, neurološkim analizama zdrav, a on/ona oseća da ipak nešto nije u redu, svakako predstavlja vreme za prvi tretman.

Naši pacijenti su različite starosne dobi i različitih profesija, od studenata koji imaju probleme sa koncentracijom, nedovoljnim samopouzdanjem, raznim neurotskim strahovima, nesanicom, realnim strahovima, pa do menadžera, lekara, sudija, političara, glumaca – svi oni kojima je profesija izuzetno stresna.

Bioenergija se odlično pokazala i kao dopuna klasičnim medicinskim terapijama kod kardioloških oboljenja, depresije, hronično lošeg raspoloženja, osećaja tuge, krivice, nedovoljnog samopouzdanja, blažih poremećaja ličnosti i mnogih drugih poremećaja kako na psihičkom, tako i na fizičkom nivou. O tome je najbolje lično obaviti razgovor.

Kada bioenergija ima najmanji procenat izlečenja? Onda kada se bioenergija prihvati kao poslednja alternativa jer se do tada bolest, kako na psihičkom tako i na fizičkom nivou, već razvila, organizam je dodatno uništen pogrešnim terapijama i u tim situacijama je procenat izlečenja minoran.

Da li se bioenergija može raditi na daljinu?

Bioenergija Dunavski

Da, naravno. To je dokazano hiljadama godina pre Nikole Tesle, a on je to potvrdio u svojim eksperimentima. Zapravo, on je jedan od glavnih krivaca za veliku ekspanziju bioenergije na prostoru Amerike i Evrope. Inače, Tesla nije bio naklonjen klasičnoj medicini jer je verovao da ona više šteti nego što koristi. I sam je, nakon što ga je jednom automobil udario, odbio da ide kod lekara, a lečio se svojim uređajima na bazi elektromagnetnog zračenja.

To što se bioenergija može raditi nekom na daljinu ne znači da to svi mogu da rade, jer jedno je fizičko-materijalno svojstvo talasa da se odašilje na daljinu, a drugo je nečija sposobnost ili nesposobnost da to radi, što ostavlja puno prostora diletantima i šarlatanima da na prevaru zarade nešto novca.