Reiki

Koliko je stara tehnika lečenja Reikijem, niko sa sigurnošću ne može utvrditi. Neki ga datiraju na početak, neki na sredinu 18-og veka. Pisanih izvora je jako malo a ekspanziju u Evropi i Americi je doživeo 70-ih godina prošlog veka. Stara Japnaska veština lečinja. Neki reiki poistovećuju sa bioenergijom ali to je velika greška jer su to potpuno dve dijametralno suprotne stvari, dva sveta, dve apsolutno različite filosofije.

Opasnosti reikija

Suštinskih opasnosti nema sem loših reiki terapeuta sa dobro plaćenom reklamom. Nažalost reiki, ta divna japanska veština, svela se u Srbiji u 90% slučajeva na prodaju sertifikata na vikend kursevima isceljenja (čast i čest onim plemenitim). Reiki upisuje ko god hoće i završava takodje ko god hoće.

Npr. U Udruženju bioenergetičara Vojvodine, na 30 kandidata koji se prijave za školu bioenergije, prodje njih 5, a završi njih 2-3. Za bioenergiju morate prvo da imate dar, morate da posedujete odredjene paranormalne sposobnosti ,morate se roditi sa tim i to razvijati. Za reiki u većini slučajeva u Srbiji, potrebno je odvojiti nešto malo novca za grupni vikend kurs i to je dovoljno jer budu primljeni svi kandidati i svi uspešno završe. Složicemo se da je to ipak malo preterano. Onda sledi komentar nekih terapeuta kako je to moguće jer smo svi mi energija i sve oko nas je energija. To je tačno ali nedovoljno ubedljivo i previše uopšteno.

Generalno, sama tehnika reikija ne može da vam škodi i nema štetnih nus pojava ako imate sreće da naletite na pravog i iskusnog reiki terapeuta . Nemojte da vam broj sertifikata bude merilo jer se to dobija prilično lako. Svako ko plati, dobije.

Polje delovanja reikija

Polje delovanja Reikija nije precizno definisano. Postoji više sfera gde daje rezultate. Sam ishod zavisi i od reiki terapeuta i od klijenta. Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja, koji po izgledu, samo po izgledu liči pomalo na bioenergiju, ali kao što rekosmo na početku, to su dve poptuno različite stvari. Tehnika koja je konačno i u Srbiji doživela svoje radjanje jer je državnim aktom pruznata kao zvanično sredstvo lečenja .  Zakon o zdravstvenoj zaštiti (Sl.glasnik 107/2005) Republike Srbije je jedno od naprednih zakona. XII-o poglavlje posvećeno je tradicionalnoj medicini. Član  235 definiše da tradicionalna medicina obuhvata proverene tradicionalne, komplementarne i alternativne metode i postupke dijagnostike, lečenja i rehabilitacije . Po članu 236 ministar određuje bliže uslove, načine i postupke obavljanja metoda tradicionalne medicine.

Rei-ki

Naziv Reiki na japanskom jeziku upućuje na univerzalnu  životnu energiju koja se danas upotrebljava u različitim značenjima. Od onih realnih do onih nerealnih ( marketinških). Reiki je ime za univerzalnu životnu energiju koja teče oko nas i u nama. Reiki označava sposobnost kanalisanja univerzalne životne energije, a Reikijem takođe nazivamo i oblik i metodu prenošenja i primene ove sposobnosti.

Reiki znači ravnotežu. On deluje na više nivoa: fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Reiki daje energiju i u nekim slučajevima može i da zaleči telo. Studije kažu da ubrzava lečenje rana, snižava krvni pritisak, smanjuje stres i umanjuje ili uklanja bol, naročito duševnu bol.

Tradicionalni reiki se u Japanu radi sa oko 300 simbola, dok se u Srbiji i Hrvatskoj radi sa 4-5 simbola.


Cene :

Cena seanse bioenergijom zavisi od dužine trajanja seanse . Preporučene vremenske doze bioenergije nalaze se u delu koji se zove TERAPIJE i radjene su u skladu sa našim 18-o godišnjim iskustvom u lečenju bioenergijom kao i u skladu sa metodologijom Engleskog kraljevskog društva bioenergetičara.

15 min. / 1.500 din
25 min. / 2.500 din
45 min. / 5.000 din.
65 min. / 50e

Cena PAKETA OD 5 BIOENERGETSKIH MASAŽA JE 220 evra .
Cena PAKETA od 5 BIOENERGETSKIH SEANSI OD 65 min je 220 evra

Seanse bioenergijom su besplatne za DECU :

  • Koja boluju od najtežih i neizlečivih bolesti
  • Koja su bila žrtve silovanja, zlostavljanja, torture ( verbalne, psihičke ili fizičke ) od strane roditelja ili trećih lica.

Seanse bioenergijom su besplatne za žene koje su bile žrtve porodičnog nasilja, žrtve silovanja ili zlostavljanja.