Terapije

Kako izgleda terapija?

Sa osobama koje dolaze sa jasnim ili nejasnim problemom (depresija, anksioznost, hronično nezadovoljstvo sobom, manjak samopouzdanja, energetske blokade, rastrojenost, razdražljivost, snažne emotivne reakcije, izostanak orgazma, smanjena seksualna želja…) pre same energetske terapije uvek se obavlja dvadesetominutni razgovor sa klijentom. Apsolutno iskren razgovor sa direktnim pitanjima koja nisu vezana samo za konkretan problem ili konkretne simptome, nego i malo šire u odnosu na problem. Zašto sam napisao ISKREN razgovor? Zato što terapija jedino tako ima pun i snažan efekat jer isti karakter emocija ne odlazi uvek u istu čakru, a da bi što preciznije odredili koja čakra nije sinhronizovana sa radom ostalih čakri ili na kom meridijanu se nalazi mijazam.

Zašto je neophodan razgovor?

Zato što se kroz razgovor radi primarni oblik energetske analize klijenta, prate se njegove reakcije na određene reči, određene odgovore, određena pitanja i pokušava se ustanoviti na osnovu energetskih principa i filosofije čakri, koja čakra bi mogla da bude u nesinhronizaciji sa ostalim čakrama.

Niste ni svesni koliko su nekad i najteže stvari veoma jednostavne za rešavanje, samo treba preusmeriti vitalnu energiju sa pogrešnog koloseka, gde je dospela zbog loših navika, puno stresa, deficita slobodnog vremena. Rezultati vrlo brzo postaju vidljivi i, naravno, osećate ih prvo Vi, a onda to i okolina primeti.

Bioenergija

Nakon razgovora radi se klasičan bioenergetski tretman.

Energetske masaže :

Da bi bioenergija kod određenih psihopatoloških stanja imala što snažniji i što bolji efekat, klasičnoj bioenergetskoj terapiji smo dodali i određene tehnike istočnjačkih masaža, kao i drevne taoističke energetske tehnike. Koju ćemo terapiju raditi zavisi od vrste problema, stepena oboljenja i mnogih drugih činilaca. U BIOENERGIJI ne postoje, kao u klasičnoj medicini, podele na izlečive i neizlečive bolesti. Ovde se skoro sve bolesti ili problemi jednako tretiraju i svi imaju jednaku šansu – što govore moja iskustva, a i iskustva mojih kolega koji se bave i homeopatijom i akupunkturom.

Bioenergija Dunavski

Termin „energetska masaža“, nastao je spont ano, a kumovale su mu naše klijentkinje koje su ga skovale slučajno, sublimirajući u dve reči sve što sadrže energetske tehnike (kombinaciju bioenergije sa refleksologijom, istočnjačkim energetskim masažama i muzikoterapijom). Kod ovakvog tretmana, bioenergija zauzima oko 85% čitave terapije, a pošto se kombinuje više istočnjačkih tehnika, a ne samo bioenergija, pokazalo se fantastično produktivnim. Toliko produktivan i efikasan metod da se skoro sve klijentkinje nakon prve seanse bioenergijom odmah odlučuju za energetske masaže.

Kontraindikacija nema. Mogu se raditi u svim starosnim dobima, a mogu ih raditi i trudnice od ulaska u 4. mesec, pa do termina. Koji intenzitet transfera energije i koja količina razbijenih emocionalnih blokada će biti, zavisi isključivo od razgovora i prvih 15 minuta seanse. Ako osetim da klijentkinja nije bila preterano iskrena tokom uzimanja anamneze, onda uvek preventivno idem na blažu varijantu.

Ova energetska seansa u vidu energetske masaže toliko snažno deluje, da menstrualni ciklus najčešće započinje ranije (i do 10 dana) jer telo iznutra nastavlja proces čišćenja koji je iniciran energetskom masažom.

Reakcije za vreme bioenergetske masaže:

Reakcije su uglavnom individualne, u zavisnosti od ličnosti do ličnosti, ali ono što je zajedničko za skoro sve klijentkinje, to je napad plakanja, kada se klijentkinje jednostavno same od sebe rasplaču za vreme masaže, u momentu pucanja energetskih blokada u njima.

Kako i zašto dolazi do poriva za plakanjem ?

Zato što terapeut na energetskom nivou razbija emocionalne blokade (potpuno bezbolno, naravno) koje blokiraju meridijane kojima protiče vitalna KI energija. Za vreme razbijanja emocionalnih blokada, koje su ništa više do delovi negativne energije (ono što se u homeopatiji naziva MIJAZAM, u bioenergiji se naziva MAKULA), u telu se naglim oslobađanjem negativnih „čep“ emocija oslobađa i velika količina negativne energije. Pošto telo nije u stanju da se odupre tolikoj količini zaglavljenih negativnih emocija – koje su potisnute jer su konstantno zatrpavane drugim emocijama – a duh je postao pretesan da primi na sebe sve to, angažuje se telo da taj višak negativnih, toksičnih, zaglavljenih emocija sada izbaci kroz suze, jer su suze najnormalniji način ispoljavanja emocija. U tim momentima za vreme bioenergetske masaže iz Vas će isplivati bolne mentalne slike za koje su vezane negativne emocije koje su bile potisnute i zbog kojih su toksične emocije i nastale, tj. zaglavljene u Vama. Na taj način ih zajedno osvešćujemo i čistimo ih iz Vas.

Kao primer navedenom, pomenuću sledeću situaciju. U skorije vreme na terapiju je dolazila klijentkinja koja je psihoterapeut i veoma uspešno se bavi time. Sve što je radila smatrala je nedovoljno dobrim jer ju je njen otac stalno omalovažavao i tražio „dlaku u jajetu” za sve. Jednostavno je imao potcenjivački stav i nepoverenje prema njenim kvalitetima. Njen otac je umro pre 5 godina i ona ga je za vreme bioenergetske masaže videla kako sedi u sobi sa nama, ispričala se sa njim za vreme seanse, i kada je to izbacila iz svoje glave, kada je konačno u svojoj glavi stavila sebe, svoju sreću i svoj uspeh ispred njega, ta blokada je nestala. Perfekcionizam se sveo na razuman profesionalizam, a onda se našlo vremena i za druga uživanja koja su ublažavala stres, tako da se posle četiri seanse, kako ona to voli da kaže, ponovo rodila… preporodila.

Odakle MAKULA (mijazam) baš tu ?

Otuda što je na tom mestu vitalna energija bila pomerena nekim većim emocionalnim izlivom (akutni ili hronični stres, gubitak drage osobe, gubitak posla, finansijski krah, razvod, hronično nezadovoljstvo sobom, potisnuti strahovi, problemi u vezi/braku, problemi sa roditeljima). U tom međuprostoru koji nastaje disbalansom vitalne energije, MAKULA jednostavno ostaje zaglavljena, uklještena i ne dozvoljava dalji protok vitalne energije ka drugim organima.

Cena bioenergetske masaže je 5o evra u trajanju od 60 minuta. Cena PAKETA OD 5 BIOENERGETSKIH MASAŽA JE 220 EVRA.
Cena bioenergetskog tretmana je 30 evra u trajanju od 25-30 minuta.

Seanse bioenergrije za decu su besplatne.

 • Dr. Ružica P. Ristić , Beograd says:

  Kao rođena pravoslavka, naučni radnik, vaspitavana apsollutno u duhu Jevanđelja, nisam verovala u energije,meridijane, čakre, baš ništa što dolazi sa istoka ali mi je ova masaža promenila kompletnu percepciju i mog tela i moje duše. Osećaj za vreme masaže je jednostavno neopisiv. Razmišljam koje reči bih mogla i kao upotrebiti da bih objasnila taj predivan osećaj,ali fali mi reči. Stanje punog blaženstva, rasterećenosti, kao da vam misli prolaze kroz neki unutrašnji filter i one negativne se same gube negde a u um i telo ulaze samo pozitivne i vedre ideje. Kao da je masaža probudila još veću ljubav prema sebi samoj. Jedna renesansa pozitivnih emocija u meni se probudila koja me pokrenula. Ustvari mislim da sam na jedan drugačiji način zavirila u sebe i izbacila sve negativne potisnunte strahove, negativne misli, nezadovoljstva. Sve pohvale za vrhunski profesionalizam i izuzetan talenat za terapeuta Ivana. Moje najdublje i večno divljenje. Želim Vam da i dalje vršite plemenitu misiju talentom koji Vam je Bog podario.

 • Čovek koji mi je posle prve masaže ispričao pola mog života bez obzira što me prvi put video u životu . Kao da je tu polovinu života živeo sa mnom. Da sam prvi rezervaciji termina kod njega ostavila pravo ime i prezime mučio bi me crv sumnje da se negde mogao raspitati,saznati nešto o meni ali me je baš duboko dirnuo. Masaža deluje provereno. Posle prve masaže osetila sam napredak.Kao da sam skinula teret sa ledja. Čak je i nakon petog tretmana, moj kardiolog primetio drastične promene na bolje.. Družimo se i dalje, naravno. Vrsan terapeut i retko kvalitetan čovek od kog možete uvek nešto pametno novo da čujete.

 • Kada se izgubim u moru starih navika koje se pojave odjednom,niotkuda kada mi to najmanje treba,verovanto kada energetski šljonem ka dnu…kada me počinju nadvladavati stari strahovi,nezadovoljstva iz ne znam ni sama kog razloga jer mislim da imam i više nego što mi treba…kada potonem u inertnost , onda lepo sebi zakažem masažu i izadjem najblaže rečeno, kao očišćena. Puna ljubavi, puna života,puno radosti. Ljudi to primete i na ulici da mi osmeh ne silazi sa lica. Šta i kako podigne u meni, to znam ali je osećaj na masaži kao da se topiš,kao da te nosi neka čudno lepa energija,velika kao okean. Kao da spira te strahove i nezadovoljstva sa tebe.

 • To tako izgleda jednostavno kad on radi , ali kada sam probala slicno da uradim mojoj drugarici , osecala sam se smesno a ona tek nista nije osetila. Mislim da kolega Ivan ima neku bioenergiju u sebi jer ne umem drukcije da objasnim da on moze u nekom da pokrene energiju a ja ne mogu iako radim iste tehnike koje sam videla od njega. kad sam bila na masazama. Cak sam cula pricu kod mene na klinici da je zena bila 3 puta na obicnoj relax masazi kod njega ali kada je opisivala efekte nakon masaze, to nikako obicne tehnike relax masaze ne mogu da priozvedu. Sigurna sam da poseduje neki obik bioenergije i da nju koristi za vreme i onih obicnih masaza i ovim kompleksnih energetskih. U svakom slucaju, nije bitno koje je boje macka, vec da ta macka pomaze i lovi miseve koji u nas ulaze sa negativnim emocijama i strahovima.

 • Ovo uopste nisam doživela kao masažu.Ovo je bilo kao putovanje po mojoj podsvesti, neki paralelni svet. Čarobno! Nestvarno dobro .Ovo ni u knjigama nisam čitala. Kasno sam čula za Ivana i masaže Dunavski tako da sam sebi mogla pokloniti samo jednu seansu bioenergetske masaže jer sam se morala vratiti za Hjuston . Sledećeg leta mi nastavljamo.

 • Probala sam i rekonekciju, transcedentalnu meditaciju, reiki , akopunkturu, bioenergiju ali ništa tako očite rezultate nije dalo kao ova energetska masaža. Posle drugog puta sam osetila budjenje kao da se ponovo radjam. Mogu to nazvati nekim preporodom. Moje navike su se počele menjati i ponovo sam počela uživati u stvarima u kojima sam uživala ranije. Našla sam ponovo sebe u tom balansu čakri , čišćenju meridijana. Sjajno iskustvo od 7 tretmana moj život je promenilo na bolje nakon traume koju sam imala pre skoro dve godine. Ivan je divna osoba puna razumevanja , duhovnosti , prosto kad te dotakne osetiš tu energiju .i to smirenje u njemu. Posle prvog tretmana , osećala sam se pozitivnije, rasterećenije, slobodnije u glavi slobodnije u duši. Hvala ti Ivane ….

 • O svojim iskustvima ne bih da pricam jer se u načelu ne razlikuju od prethodnih komentara. Čovek mi je život promenio iz korena. Odlazila sam u crkvu, molila se, odlazila na razne mentalne tehnike ali ništa nije imalo toliko efekta kao ovaj set energetskih masaa Prisla sam celoj ovoj prici „Dunavski“ sa velikim skepticizmom, priznajem i ovde i Ivanu sam priznala da bih sebi olaksala ali on je to kako rece i sam osetio pre nego sto je zavrsio prvi tretman. Otisla sam samo da popricam da vidim kako to ide, na cemu se bazira i sve sam okretala na salu sta god on kaze. Kupio mi je prvo svojim strpljenjem a onda i jednom konstatacijom koja mi cesto odzvanja i sada kroz usi. Pogledao me duboko u oci rekao ; “ Mene ne zanima da li vi verujete u ovo sto ja radim ili ne verujete, mene vise zanima da li vi zelite sebi da pomognete ili ne.“ Nakon te recenice, jedva sam cekala da pocnemo . Ushicena, puna neke ludacke srece koju sam u mometu osetila kako raste u meni kada me je uhvatio za ruku.

 • Zadnjih 5 meseci imala sam veliki problem sa snom . Nisam mogla da spojim da spavam 6-7 sati .Budila sam se oko 3:30 i okretala se po krevetu do 5-6h. Odlazila na posao ne naspavana i hronicno umorna. Bila sam kod lekara koji mi je obicno savetovao da uzmem kapi na biljnoj bazi za smirenje. To mi je pomoglo 3,4 noci ali posle se sve vratilo na staro. Jednostavno kao da sam se bojala da zaspem. Onda se nerviram sto ne mogu da zaspem jer znam da cu se probuditi umorna. Osetim ponekad neku tremu , paniku u stomaku , ponekad me oblije znoj. Otisla sam u masaze Dunavski , malo pricala sa Ivanom a sledeci put odmah zakazala terapiju jer sam u cekaonici razgovarala sa zenom koja je imala slicne simptome i posle 3 masaze , tretmana , seanse , njen problem je nestao a tog dana je bila dosla zbog bolova u ledjima.. PREPORODJENA !!! Spavam normalno , strahova i panike nemam , Kao da sam gledala fillm kao da se to sada nekom drugom desavalo. Malo je reci hvala ti dobri covevce.

 • 35 godina i nikada nisam uspela da doyivim orgazam. U razgovoru sa mojim drugaricama i mojim mužem, za njih ja sam uvek “ imala i po 3 orgazma za noć“ i baš sam bila bila nesrećna zbog tog što moram i njih da lažem mada sam shvatila kasnije da su i drugarice lagale ? o svojim orgazmima. Terapija je uključivala više različitih tehnika ( čini mi se da je bilo reikija, bioenergije i neke tehnike tantre ). Posle 4 tretmana ja sam jedva čekala da dodjem kući i pohvalim se mužu količinom strasti koja je probudjena i otpuštena u meni ? Mislim da cemo tu noc oboje pamtiti. E da i te noći kad sam doživela prvi put orgazam toliko sam bila srećna da sam plakala 3 minuta . Od tada moja seksualnost je probudjena i postavljena na pijadastal gde i treba da bude i tek tada sam shvatila sta sam propustila stideći se da priznam sebi da imam tu vrstu blokade ili problema koji sada hvala bogu iza mene. Uživam u svojoj sreći i svojoj seksualnosti.

 • Dragi Kolega. Znam da te ne voliš da te zovem kolegom ali hvala ti što nijednog trenutka nisi dopustio da se osetim kao tvoja pacijentkinja već si me uvek uzdizao. Da sam se i jednog trena osetila kao tvoja pacijentkinja, mislim da bi se osetila jadno jer sam ja ta koja je školovana da rešava tudje probleme, a ja sam zapala u takav ćorsokaka da ni svoje probleme nisam umela da rešim . Vrata moje kuće i vrata moje ordinacije, uvek će ti biti otvorena i ljubav moje porodice biće tu za tebe. Sada te više doživljam kao brata ? a one tvoje terapije , kao da je bio neki lep film čiji scenarijo često vrtim kroz glavu .Vidimo se u sredu

 • Zaglavljena mesecima u nezadovoljstvo. Gomila stvari za koju nemam zelju da se pokrenem. Trpeo je posao, trpeli su roditelji, trpeo je moj muz . Sve je bilo krenulo nizbrdo. Slucajno sam nasla Ivanov sajt i vise iz radoznalosti pozvala telefonom jer sam procitala da su konsulatacije i razgovori besplatni. Nakon 2 seanse ja sam pocela vise sebe da volim i kao da je pocelo da mi se bistri pred ocima. Posle 8 seansi, niko nije mogao da me prepozna a ni ja sebe samu. Dogodio se takav preokret u meni da to licno nisam dozivela na svojoj kozi, ne bih nikom verovala da mi isprica.

 • Dovela sam svoju sestru na bioenergiju jer do tada nisam verovala da to stvarno radi posao ali na njeno insistiranje pristala sam da pođem sa njom .Dok je obavljao razgovor sa mojom sestrom , zamolio me je da sačekam u hodniku a kasnije kada počne terapiju mogu da prisustvujem ako želim.Rešila sam da uđem i da se malo smejem ali kad sam otvorila vrata od prostorije gde je on radio tretman sa sestrom , čim sam otvorila vrata , neka neobična sila kao da me udarila u momentu. Nisam imala snage da nadišem vazduha. Jedva sam imala snage da odem do fotelje koja je 2 metra od mene. Prepala sam se od tog osećaja. On se samo blago nasmejao uz komentar : Nikada ne kudite jelo koje niste probali. Došli ste sa velikom nevericom i taj energetski udar vam se zato desio.Uvek je tako. Ne brinite .Proćiće za 5 minuta. Sedite i ne govorite ništa“. Moja seka koja je inače tvrda na suzu, generalno škrtica na emocije , tako je plakala i ridala da su i meni suze krenule. Čovek apsolutno reč nije izgovorio kao neki hipnotizeri kod kojih je bila pa su joj sugerisali da se rasplače.Čovek ćuti i radi i osetiš u sebi taj najboj energije u prostoriji.Sve u meni treperi, igra. Zaprepašćena sam bila da je tako nešto moguće.Sledeći put kada smo došle i ja sam se podvrgla. Prepreke koje sam imala u glavi, nestale su. Mnogo više sam produktivnija na poslu a i na emotivnom planu. sa bolovima u želudcu sam se posle 3 terapije pozdravila i sada idem redovno barem jednom u 3 nedelje. Divno biće .

 • Pre 4 meseca sam slucajno na Facebooku nasla stranicu ~ Masaze Dunavski Novi Sad ~ Objave su me jako zainteresovale jer se videlo da ih pise neko ko poznaje materiju a ne neka agencija koja to radi za novac kao kod vecine studija i ordinacija. Na stranici sam videla i da imaju sajt pa sam tako dosla citajuci sajt i do energetske masaze za koju sam tada prvi put cula. Citala sam komentare i probala sve i svasta dok nisam upoznala Ivana , ali napetost u grudima, tahikardija, lupanje srce, nesanica, sve je i dalje bilo priustno. Pozvala sam broj telefona, zakazala razgovor i krenula na terapije. Terapije su bile Sunce za mene . Kroz njih sam se praznila i sve ono negativno iz mene je izlazilo i to osetis kako se istace iz tebe. Plakala sam puno na terapijama jer sam osetila toliku snagu negativne energije koja sam bila zatrpala u sebi da mi je posle svake terapije bilo sve bolje i bolje . Izadjem od Ivana, setam gradom , ljudi me gledaju , zene me gledaju sa nekom radoscu. Sretnem koleginicu kaze ~ Sta ti se desilo pa ti zracis nekom toplinom koju do sada nisam videla u tebi. Onda je krenuo fakultet , ispite sam polagala sa tolikom zarom kao da sam tek upisala fakultet. Odnosi sa roditeljima su se popravili a samopozdanje nikad u zivotu nije bilo vece. Osmeh ne skidam sa lica :)))) Ja sam druga ja .

 • Prije 9 mjeseci prosto sam se izgubila u zivotu. 2 godine prije tog sam otvorila svoj mali biynis i sve vrijeme ovog svijeta sam njoj podarila. Zeljela sam da se sto prije obogatim, steknem lijep kapital a onda se udam i zasnujem porodocu jer vec imam 35 godina. i vrijeme je . Nisam uopce izlazila a svoj drustvjeni zivot sam skroz zapostavila. Prije 9 mjeseci sam zamijetila da sam prazna iznutra da me nista ne ispunjava , krijenuli su zdravstvjeni problijemi, neraspolozenje , nisam mogla lijepo spavat ma bila sam kao na iglama. Samo bi se svadila sa svima, plakala a glumila bih i za druge i za sebe jaku . Isla sam kod ljecnika ali oni su mi samo davali nekakve ljekove al to nista meni nije pomoglo jer me od nekih cak i zeludac poceo vise boljeti dok ih pijem. Kad sam otisla na zadnju kontrolu , doktorica mi je rekla da oni tu vise ne mogu mi pomoci ali u povjerenju da je njena sestra bila kod nekog Ivana u Novom Sadu imala je slicne simptome kao ja i da joj je pomogao za 5-6 tretmana , kaze sad je druga osoba. Pozvala je njenu sestru tu predmanom i dala mi Ivanov broj. Zakazala, otisla i posle prve energetske masaze, ja sam pocela osjecati neku prijatnu milinu naku toplinu u meni . Plakala sam za vreme bioenergetske masaze kao kisa sve mi se to nako probudilo u meni ali sve je izlazilo iz mene .Otisla sam placuci ali sam i u tom plakanju nekako bila srecna, kao da je imalo dvije mene . Sad redovno kad odlazim u Novi Sad, uvijek odem do Ivana da malo popricamo i da mi uradi tretman. Posao mi je odlicno krenuo moj zivot je ispunjen lijepm stvarima i dobrim ljudima a mislim da sam se i zaljubila. Neka te dragi Allah dz.s. sacuva i jos dugo ti podari da pomazes ljudima kao mene sto si pomogao .

 • Godinama sam pila antidepresive jer sam patila od hronicne depresije.Lekari ovde u Austriji mi nisu pomogli barem na duze staze. Odlucila sam se kao i vecina mojih drugarica i koleginica da se okrenem alterantivnoj medicini. Isla sam kod par njih u Beogradu, Kragujevcu ali je to bilo bacanje para. Ivanov profil mi je izasao na Fejsbu i vise iz dosade sam pozvala jer sam planirala sledece nedelje da idem kod mojih u Srbiju.Covek me je odusevio odgovorima koje sam mu postavila.Toliko stvari mi je rekao o meni cak i stvari koje nisam smela sebi da priznam a to sve u 5 minuta telefonskog razgovora . To mi je dalo signal da poznaje moj slucaj i da je vec ranije imao puno iskustva u resavanju takvih problema kao bioenergeticar. Kako sam zamislila,tako je i bilo.Profesionalan odnos,kulturan, uvek saslusa do kraja,terapije su barem prve 3 bile propracene sa velikim suzama ,jecajima, tresenjem tela ali me je na to upozorio vec pre bioenergetskih masaza a i o tome sam slusala posle od zena koje su bile kod Ivana i pricale o tim pojavama.Secam se da mi je posle prve ili druge bioenergetske masaze i ciklus poranio 10 dana.Celo telo je na tom energo nivou bilo poljuljano a on ga je posle polako stisavao i rasporedjivao energiju gde koliko treba dok to sve nije bilo lepo izbalansirao.

 • Student generacije. Posle fakulteta udala sam se sa čoveka koji je tada bio ostvarenje mojih snova. Karijera I uspesi na poslu bili su gotovo svakodnevni. Jednom rečenicom , živela sam bajku. Bajka je bila do jednog trenutka dok lekar nije izgovorio :” Nakon ovog, vi nikada nece moci da imate decu “ . Svet mi se srusio u trenutku. Secam se da sam morala da sednem na stolicu kod njega. Shvatili smo I muz I ja da od ove standardne medicine treba da dignemo ruke jer su rekli da ne mogu pomoci. Od tada, oboje smo krenuli u svet alternativne medicine. Puno sati Googlanja, istrazivanja, puno procitanih tekstova , brojeva telefona, puno prevaranata ,a cega se sve nismo nagledali. Setajuci 8.marta Knez Mihajlovom ulicom primetih dve preslatke devojcice u kolicima oko 6-7 meseci starosti. Prisla sam da ih pogledam I tako zapocnem sa mamom neformalnu komunikaciju , šta gde kako … I ona kaže da joj je lekar takodje rekao da neće nikada moći da ima decu jer je imala neki problem sa jajnicima ali da su oni čitali o “nekom fizioterapeutu Ivanu iz Novog Sada, koji se bavi i masažama a inače je I bioenergeticar I tantra terapeut I bas je celim srcem u duhu Istoka, energija, reikija, akopresure, masaža.
  Novi Sad sam oduvek volela , a od Beograda je udaljen sat vremena voznje I ništa ne gubimo. Dogovorimo se da odemo na razgovor pa šta bude jer razgovog sa nekim ko je toliko duboko u duhovnom, svetu i u svetu energija, ne može da škodi. Prvi razgovor je trajao bogami oko 40 minuta a imala sam utisak kao da je trajao 5 min. Ivan vedar, pozitivan, nasmejan, pa upijaš svaku reč od njega o zivotu, ljubavi, smislu, prijatestvu. Htela sam istog momenta da kazem :Da li mozemo sada da uradimo jednu bioenergetsku masazu . Ukupno 8 tretmana I sada sam 5 MESEC TRUDNOCE. Trudnoća normalna.Čak nije ni visokorizicna. SVOJ SAN SAM OSTVARILA a moja bajka je postala još bajkovitija. Ako bude dečak sigurno će sve zvati Ivan.

 • Jako rano sam uspijela ući u svijet glamura u svijet poznatih.Bila sam mlada, lijepa I puna želja i puna sebe. Vozila najljepša auta, odsedala u najskupljim hotelima,živjela na visokoj nozi. Imala sam muža kome sam kupila sve što je htio, pomogla mu da započne privatan posao I bila okružena sa gomilom lažnih zavidljivih frendica I rodica. U radu I poslovnim uspjesima sam vjerojatno bježala od sebe I svojih unutarnjih nemira sa kojima se nisam željela uhvatit u koštac. Nezadovoljstvo sam lječila skupim haljinama, luksuznim ljetovanjima ali sam duboko u sebi osjećala da počinjem da pucam. Razvela sam se od muža, posao je počio da propada,frendice svaka na svoju stran.Život se za par mjeseci promijenio za 180 stepeni. Išla sam kod najboljih psihoterapeuta ovdje u Zagrebu, Dubrovniku, Cirihu, ali sve dublje sam tonula u mrtvilo,niš mi se nije radilo,nekoč nisam željela prosto ustat iz kreveta a nekoč nisam željela otić doma. U izlasku sa mojom poslovnom suradnicom vidjela sam na stolu ispred nje upaljač na kome je pisalo Masaže-Bioenergija-DUNAVSKI i broj mobitela. Što je to , kakvo je to …riječ po riječ ona mi je ispričala njezine problem koje je uspiješno riješila kod Ivana u Novom Sadu. Pozovem ga , zakažem termin, rezervišem hotel I 3 dana konstatno sam odlazila na terapije kod njega, isplaka sam rijeku suza na bioenergetskim seansama , dobila upute I zakazan sljedeći termin kome sam se radovala kao rodjenom djetetu .Ljudi moji on drži ruke na meni I ja osjećam kako se nešto komeša u meni kao da neka svijetlost bijela prolazi kroz mene , neka topline zrači iz tih ruku I meni odjednom kreću suze na oči, počinjem da ridam, da kukam u jednom trenu na sav glas, on samo nešto radi rukama na mom tijelu I to sve izlazi mene. E to je bila prva noć da sam kak sam legla tak se I probudila ma bez da sam se ijednom probudila . Spavala sam kao beba u vlaku. Od tada kreće moje poznanstvo sa Ivanom I moja nebeska zahvalnost njemu . Upaljač koji je život promijenijo. Posao mi cveta , bolje vidim, dalje vidim I uživam u svemu. Kavica, prave frendice, a dolasku u Novi Sad se radujem svaki put kao malo dijete.

 • Pokušavajući da istražim i saznam što više o limfnoj drenaži i tome kako da poboljšam krvnu i limfnu cirkulaciju (po preporuci lekara), pretrage po netu su me najviše vodile na sajt masazedunavski. Detaljno objašnjeno, ali vrlo razumno i plastično, bilo je presudno da se odlučim da pozovem i zakažem anticelulit tretman. Tako je počelo druženje sa Ivanom.
  Pročitala sam i o svim drugim vrstama masaža i imala priliku da uz neobavezan razgovor sa njim saznam više o svakoj i efektima koji se primenom istih postižu.
  Moj životni tempo, kao i većine nas, ponekad nam ne ostavi dovoljno vremena za brigu o sebi i svom zdravlju, mentalnom i fizičkom. Trudimo se da dan iskoristimo maksimalno i da pri tom prioriteti budu jasni. Stres oko nas i onaj koji sami sebi dodamo, jer možda nismo uspeli da ispoštujemo prioritete, ostavlja traga na telu i duši. Imala sam prilike da provedem kvalitetno vreme u razgovoru sa iskusnim psihoterapeutom, koji me je naučio potrebnim veštinama u svakodnevnoj borbi sa prioritetima i stresom. Takođe, imala sam vremena da aktivno vežbam i na taj način se oslobađam svega negativnog iz sebe. Baš zbog toga me je i privukla bioenergetska masaža, jer sam imala utisak da će se krug zatvoriti. Osećaj me nije prevario. Međutim, iako sam na prvu masažu došla sa predznanjem, imala sam određenu dozu straha. On je bio prisutan jer nisam znala šta me čeka, a valjda me je plašilo i to suočavanje sa sobom. Sam tretman masaže je jedno posebno iskustvo, vantelesno, bez imalo preterivanja. Iskustvo koje ostavi snažan pečat na svakog, bez obzira na očekivanja. Meni su se smenjivale slike mojih sigurnih mesta, pomešane sa snažnim osećajem lepog, a boje su bile jasne i jarke. I bez obzira na to, do kraja se ipak nisam skroz opustila, jer nisam sebi to dozvolila. A sama tehnika masaže je iskustvo koje treba doživeti. Na drugoj masaži, koja je odavala utisak da će se odvijati kao prethodna, desilo se da su suze same krenile, bez ikakvog nagoveštaja. Plač koji mi je očistio dušu. Treći put je akcenat bio na mom uživanju, prepustila sam se tome, jer do tad kao da me je nešto kočilo kad sam htela da se opustim i ugodim sebi. Bez puno analiza i merenja, došla sam do trenutaka koji su bili samo moji.
  Efekti bioenergetske masaže u mom slučaju bi bili višeslojni. Na fizičkom nivou to su bili menstrualni odlivi, način na koji se čistimo; na mentalnom nivou, neko oslobađanje od stega koje nam stavi porodica i društvo i mi sami; a na emotivnom nivou, ljubav ka sebi. Za sebe bih mogla reći da sam ekstrovertna ličnost, da u komunikaciju sa ljudima ulazim sa lakoćom i da imam dosta životne energije. Ali bez obzira na to, ono što je na meni evidentno primetno kao promena, jeste odnos ka sebi i kao da se sva ta energiju koju sam rasipala okolo, sada nekako usmerila na mene samu, pa mi često kažu sad: „Ti sijaš“. Možda bi ispravnije bilo reći da sam u ravnoteži.
  Ivan kao terapeut zaslužuje sve pohvale, jer stručnost i iskustvo koje pokazuje u radu sa pacijentima dostižu visoke granice. Kao ličnost, trudi se da razume tuđe poglede na svet i život, gomilu razloga zbog kojih je svakom od nas potreban individualan pristup našem problemu. Za mene, iskustvo i ljudi koje sam upoznala na tom mestu predstavljaju nešto potpuno novo, vredno svake pohvale i preporuke.

 • Na kraju trece bioenergetske masaze osecala sam toliku toplinu u meni da sam se uplasila u jednom trenutku da mi se nesto ne desi. Jednostavno gorim iznutra. Iznutra osecate vatru a nigde nema ni graske znoja. Usput odem u ambulantu u Zmaju kod sestre koja radi tamoo kao lekar I zamolim je da mi izmeri temepraturu . Pipne mi celo, kaze sve je ok nemas temperaturu. Temperatura najnormalnija. Uzme digitalni toplomor , temperature ista . To je fenemen. Osecate da gorite iznutra a temperature tela ista. Prvi put sam tako nesto dozivela. Bila sam ukupno na 8 bioenergetskih masaza a vec posle druge sam osetila ozbiljan pomaku svojim rasplozenjimai generalno problemima zbog kojih sam I pocela da dolazim na bioenergetske masaze. MOzda sam I posle prve osetila boljitak ali posle prve sam toliko bila zbunjena I pomalo uplasena da sam jedva pogodila vrata od lifta kad sam izasla od njih. Suze su samo isle iz mene . Unapred su me upozorili da ce se tako nesto I desiti I da je to normalno u stanju u kom cu biti nakon seanse. I danas odem ponekad na relaks, na tantru, na fizikalne terapije jer imam problema sa vratom. Tantra mi je takodje jako pomogla da shvatim neke druge stvari gde sam takodje bila blokirana kada su musko-zenski odnosi u pitanju I blokirana seksualnost ali o tome necu pisati jer vidim da ima puno komentara na temu tantricke masaze.

 • Ako ti treba neka informacija nemoj ovde postavljati pitanja vec kroz kontakt formu jer im tamo direktno stize na mail istog trenutka ali mozes i preko vibera da pitas.
  Mislm da vam vazi popust za studente jer su kod njih studenti i trudnice povlascena kategorija :))))) I ja sam prvi put bila kod njih pre 3 god kao student ( totalno dekintirana :))) i izbacena iz koloseka zbog faxa ) i uradio mi je prvi tretman gratis a onda sam placala koliko sam imala :)) . Ali nemoj da pitas za gratis tretman a nosis telefon od 600e :)))) to ti nece proci :))

 • Prvo pitanje je da li verujete u paranormalno ? Da li verujete u energije u stvari koje se ne mogu naučno objasniti a postoje ????? Bila sam danas u na bioenergetskoj masaži i još uvek sam pod snažnim utiskom onog što mi se prvi put za ovih 39 godina desilo . Negde na pola bioenergetske seanse dok sam još ležala na stomaku , uplašila sam se u trenutku i naglo otvorila oči, imala sam osećaj kao da mi se telo topi kao da mi telo curi sa onog stola . Sklopila oči i ubeđjujem sebe da sve sanjam u trenutku nemam drugog objašnjenja . U narednom trenutku taj osećaj nestaje i vidim bele snažne fleševe, kao da je neko uključio blic. Otvorim oči, nema ničeg. Opet zatvorim , on stavi ruke na mene , opet ista priča. Otvorim naglo oči, nema ničeg. Pogledala sam u Ivana , on se smeši i kaže : Znam, znam , pomislili te da uključujem neke bliceve „. Ja se postidela u trnutku. Opet mi drži ruke na nekim tačkama uvodi me u ono stanje u kom sam bila dok nisam osetila kako mi se telo topi i videla one bliceve . Sledeći osećaj stomak mi je hladan ili kao da počinje da se hladi ali ja ležim na stomaku . Nemoguće je da stomak bude hladan ali je hladan . Leđa gore na dva tri mesta nenormalno vruće . Ruke su mu stalno vruće gde god pipne rukom to se zagreje odmah. Nisu vruće nego vrele. Pomislila sam da ih greje negde na radijatoru ili gde već ali te ruke su 6-7 minuta na meni bez podizanja i konstatno su vruće, osetila bi da skloni sa mene. Radijator nije baš blizu njega morao bi da se odalji od mene . Počinjem da se plašim jer ovako nešto samo na filmu sam gledala. Istog trenutka on Ivan me pita da li želim da prestane ako se bojim . Ja pomislim on kao da zna šta sam pomislila . Tu se još više uprpam. ISTOG MINUTA KAD SMA POMISLILA DA ODUSTANEM I DOĐEM SLEDEĆI PUT ON ME PITA DA LI HOĆU DA ODUSTANEM. Pitam se jebote dal je relano ??? E rekla sam sebi nema odustajanja idem do kraja .

  NAredni osećaj stomak i dalje hladan i počinjem da osećam kao neki povetarac da me miluje po stomaku a ja već pola seti ležim na stomaku u narednom momentu kao da mi je neko celo telo odignuo od onog stola , kao da lebdim celim telom . Ne smem da otvorim oči bojim se da stvarno lebdim ako vidim svoje telo kako lebdi, sjebaću se i uplašiću se i odustaću a sad me ona škorpija u meni gura da idem do kraja . Ipak rešim da otovrim oči pa šta bude . Otvorim oči , sve normalno. Telo mi ne lebdi na stollu sam na stomaku . Zatvorim oči istog trena kao da me neko , neka sila , energije odigne od stola i ja lebdim par santimetara iznad kreveta za masažu . Rešim da više ne otvaram oči šta god da se desi i šta god da osećam. On počinje da radi noge , osećam njegove ruke na nogama najrelanije pratim levu i desu i počinjem u isto vreme da osećam njegove dlanove na mojim leđima . NEMOGUĆE. Opet se uplašim da je u prostoriji još neko ušao jer osećam 4 ruke na sebi 2 na nogama i 2 ne leđima . Razmišljam da bi taj neko ušao prvo su morala vrata da se otvore jer sam videla kako je zatvorio vrata a kvaka ima jaku oprugu i čuju se kad se zatvaraju i otvaraju. Onada kontam pa i da je neko ušao što je nemoguće , nemoguće je da imauju istovremeno istu temepraturu ruku to je tek neizvodljivo. Malo otvorim jedno oko kao da se počešem nadajući se da ću videti još nekog sem njega , opet nema nikog sem nas dvoje. Otvorim oči gledam u njega on se smeška i pokazuje rukom da je sve ok . Nastavlja da radi noge ja i dalje osećam neki pritisak i neko pulsiranje na leđima ali sada je pulsiraranje toliko intezivno i velika površina leđa pulsira da bi trebalo nekih 5-6 dlanova spojiti da pokriju površinu koja pulsira . Ne osećam više te nevidljive ruke na leđima ali i dalje osećam neku silu koja me blago pritiska . Pritisak je nežan bez dodira bez kontakta ali osećam kao da me neko dodiruju sa nekom kuglom punom energije ali bez kontakta . Kao da uzmete dva magneta okrenete iste polove i oni se bez ikakvog kontakta odbijaju. Njegove ruke su na listovima njih osećam relano i onda čujem njegov glas : Završili smo za danas . Dobrodošli u realnost . :))))))) na šta je počinjem da se smejem . Da mi je neko ovo pričao ja bi rekla da je taj neko lud ali eto na svojoj koži sam osetila . I još jedna bitna stvar, ciklus sam trebala da dobijem za 7 dana , simptome imam od pre par sati tako da mislim da ću dobiti večeras ili ujutru . Mnogo detalja sam propustila da napišem ali ovo je ono što mi je bilo neobično da je relano i što do sada nisam nigde i nikad doživela tu snagu energije to usmeravanje kroz mene . Pola leđa ti hladno pola vruće a konstatno se neke boje prepliću i smenjuju pred zatvorenim očima . Neko te dodiruju bez dodira . Fascinirana svetom energija u koje do danas nisam verovala i fascinirana Ivanovim paranormalnim sposobnostima .

 • Bioenergetska masaža je nešto što ne može da se prepriča. Mora da se doživi, oseti i odživi jer se efekti osećaju još neko vreme posle ?. Zahvalna sam Bogu jer sam vas pronašla, a vi prepoznali potrebe mog tela, duše i uma! ✨⭐✨I evo dok pišem, pitam se da li nam je, u nekim slučajevima, uopšte potrebna zvanična medicina…? Hvala što postojite!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.